Eczaneniz büyüdükçe veya siz yeni hizmetler sunmaya başladıkça, modernleşmek ve trendlere ayak uydurmak için yenileme yapmak, fırsatlarınızı artırabilir. Başlamadan önce önemli noktaları göz önünde bulunduran iyi düşünülmüş bir plan, esnek ancak mevcut ihtiyaçlarınıza özel yeni bir alan yaratmanıza yardımcı olur.
Eczane tadilatınızı ve tasarımınızı planlarken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar.
Düzen
Eczanenin yerleşim planının planlanması tadilatın en önemli parçasıdır. Mevcut alanı en iyi şekilde kullanmak, eczanenizin yerleşimini planlamanın önemli bir parçasıdır. Ekranları ve sayaçları bir ızgara boyunca düz, paralel çizgiler halinde konumlandırmak, alan kullanımını en üst düzeye çıkaracaktır. Kavisli sayaçlar eklemenin veya sayaçları ve ekranları açıyla yerleştirmenin görsel açıdan hoş olsa da üçte bir oranında daha fazla alan kullanabileceğini ve herhangi bir değer katmayacağını göz önünde bulundurun.
Tasarım
Tasarım, yerleşimden farklıdır. Renk, aydınlatma ve görsel efektler gibi estetiği göz önünde bulundurur. Tasarım öğeleri, müşterilerinizi ve çalışanlarınızı düzenden daha fazla etkiler, bu nedenle, alanı en iyi şekilde kullanmak için düzeni kullanırken bunu alanınızı görsel olarak etkilemenin bir yolu olarak görün. Satış yapılmayan alanların duvarlarında ve zeminlerinde nötr renkler kullanın, servis tezgahında, dikey panellerde veya tabelalarda daha koyu renklerle vurgu yapın. Açık renkler, alanınızın daha büyük görünmesini sağlar ve zemindeki belirgin desenlerden veya dama tahtası tasarımlarından kaçınır, çünkü bunlar alanı daha küçük gösterir. Nötr ve açık renkler, raflarınızda sergilenen parlak renkli ürünlere daha fazla dikkat çekecektir.
Aydınlatma
Aydınlatma, genel tasarımın önemli bir parçasıdır. Birçok modern eczane, ürünleri vurgulamak ve müşterileri çekmek için raflarda LED aydınlatma kullanır. Reçete alanı, çalışanların ne üzerinde çalıştıklarını net bir şekilde görmelerini sağlamak için satış alanından daha parlak aydınlatma gerektirir. Kişilik katacak ve iki alanı net bir şekilde ayıracak bir saçak veya başka bir tasarım özelliği kurmayı düşünün.
raflar
Eczanede modüler rafların kullanılması esneklik ve çok yönlülük sağlar, böylece gelecekteki değişiklikler kolaylıkla ve daha düşük maliyetle yapılırken kesinti en aza indirilir. Çoğu satış alanı için ahşap veya cam raflar yerine metal rafları seçin. Metal raflar ayarlanabilir, bakımı daha kolaydır, maliyeti daha düşüktür ve daha uzun süre daha iyi görünmeye devam eder. Reçete alanı içinde modüler kasalar ve raflar kullanın ve hatta alanı en üst düzeye çıkaran özel kasa işlerini düşünün. Hırsızlığı önlemek için mağazanın farklı alanlarından kolayca görülebilmesini sağlamak için satış alanlarındaki rafları alçak tutun, ancak daha uzun raflarla eczane alanındaki dikey alanın daha iyi kullanılmasına izin verin.
Reçete ve Dağıtım alanları
Reçete hazırlama ve dağıtım alanları eczanenin çekirdeğini oluşturur. Bu alanlarda, kalabalık olmadan çalışanların kolayca hareket etmesine izin veren tezgahlar ve raflar dahil olmak üzere yeterli çalışma alanı bulunmalıdır. Reçeteleme alanının birincil düşüncesi iş akışı iken, hastalar için mahremiyet hususları dağıtım alanının planlanmasında önemli bir rol oynar.
Her eczaneye uyabilecek tek bir tasarım yoktur ancak yukarıda gördüğünüz gibi her tadilatta dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Antham İnşaat, eczaneler de dahil olmak üzere tıp endüstrisi için ticari yenilemelerde uzmanlaşmıştır. Ekibinizin bir parçası olarak, ihtiyaçlarınızı karşılayan, esnekliğe ve büyümeye olanak tanıyan bir eczane tasarlamanıza yardımcı olabiliriz. Daha fazla bilgi için bize ulaşın.